Cauta informatii

  • Sunati-ne acum: 0722.359.465 | 0768.109.560 | 0768.102.944 | 0741.039.165

Culori care atrag atentia

Culori care atrag atentia

O imagine face cat o mie de cuvinte! Trebuie sa fim atenti la imaginea noastra, cat si ce culori alegem!

Culorile primare, respectiv galben, albastru si rosu au fost folosite de-a lungul timpului deoarece acestea exprima diferite emotii la nivel psihologic precum:

Culoarea galbena te face sa te gandesti la caldura si razele soarelui, fiind asociata cu rasete si fericire. Nu este recomandat ca aceasta sa se poarte la locul de munca, ea fiind o culoare casual nepotrivita pentru activitati office.

La polul opus avem albastru care este asociata cu mediul afacerilor, cu apa si pacea. O culoare regasita frecvent in spatiile de birouri, ea stimuland nivelul de productivitate.

Rosu exprima dragoste, pasiune si intensitate. O culoare care stimuleaza emotii si poftele trupesti. Trebuie avut grija cand imbracati aceasta culoare deoarece provoaca anxietate si intensitatea emotiilor.

Culorile secundare, respectiv rezultatul imbinarii culorilor primare rezulta in portocaliu, verde, violet.

Portocoliul este cunoscut pentru emotii, caldura si entuziasm. Se poate purta in orice mediu, generand o energie calda.

Verdele reprezinta natura, deoarece ne aminteste de copaci, iarba, vitalitate si viata. Este de asemenea un simbol al fertilitatii si renasterii. Indica de asemenea sanatate, liniste si este folosit pentru a relaxa.

Violet, o culoare regala, strans legata de succes si avere. Nuantele sale mai deschise, cum ar fi lavanda, sunt cunoscute ca relaxeaza si incureajeaza reflexia.